Ferietips på tur

Jeg regner med at det er flere enn meg som lengter etter sommer og sol, og kanskje har begynt så smått å planlegge ferien for i år. Og da vil jeg gjerne komme med noen tips for dere som er litt usikre på hvor turen skal gå.. Jeg var nemlig på min beste ferie noensinne i fjor sammen med Ø. 

Første tur gikk til Italia. En dag/natt i Pisa før turen gikk videre til Cinque Terre. Cinque terre er den Italiense rivieraen, og inneholder 5 sjarmerende små landsbyer som ligger oppover fjellsiden ved kysten. Man kan ta tog mellom hver av byene og kan da lett planlegge dagsturer med vandringer. Man kan nemlig gå i nydelig landskap gjennom alle byene. De fem byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore er herlige på hver sin måte og alle fortjener en uforskning og en rast. Byene er små, Monterosso den største av de, og jeg vil nok anbefale å bestille rom der hvis dere vil bo i en av de fem byene. Vi valgte å bo i Levanto, som ligger rett utenfor Monterosso, en litt større by, men alle landsbyene ved kysten er små og dere kan ikke forvente masse liv og røre. Dette passer mer for de som vil reise på en roligere ferie, med et ønske om å oppleve nydelig natur, spise god mat og drikke masse deilig vin. Som første ferie for meg og Ø var dette en perfekt plass å reise til.

cimg0451polacimg0455pola

cimg0651polacimg0667pola

En fin side med god informasjon om stedet og overnattingsmuligheter finner du her

Tips:

- Dere trenger ikke mer enn en dag i Pisa, byen har ikke så mye mer enn det skjeve tårnet å tilby, og en overnatting føles unødvendig. Ta heller toget videre når dere har sett det dere vil se i Pisa.

- Del opp vandreturene mellom landsbyene i Cinque Terre. Noen av turene er ganske så tunge med høy stigning, og i varmen kan det bli litt mye med hele turen på en dag. Husk å få i dere masse vann

- Stien mellom den første byen Riomaggiore og Manarola kalles kjærlighetsstien og er et must

Etter å ha vært i Italia var vi hjemme én dag før turen gikk nordover i vårt eget kjære land. Ø er fra Lofoten og for meg var det første gangen lenger nord enn Trondheim. Vi tok bilen og kjørte kystriksveien. Turen trenger litt planlegging pga. alle ferjene. Vi sov i telt den første natten og det kan være lurt å ha med, men det er ingen problem å finne billige hytter som kan leies over natten. Turen til og i Lofoten er den fineste ferien jeg har vært på, og slår faktisk alle utenlandsturer. Lofoten og nord Norge er vakkert, med sin slående natur. Kritthvite strender, krystallblått hav og ruvende fjell som kommer rett opp fra havet slår pusten fra deg. Med egen guide fikk jeg sett det beste av Lofoten, til og med rorbuovernatting ble det. Med vannvittig høydeskrekk besteg jeg Saupstadtind, og på toppen var jeg veldig glad jeg utførte det. Ikke dra til Lofoten uten å bestige en topp! that´s an order ;)

cimg0828polacimg0842pola

cimg0866polacimg0968pola

Tips: Når du er i Henningsvær må du ta turen innom "Lysstøperiet". En utrolig koselig café og lysstøperi som du får servert ferske kanelsnurrer rett fra stekeplata

Alle turister bør dra til Nord Norge for å finne det fineste Norge kan tilby, og da bør vel vi som bor i dette landet også ha tatt oss en tur? jeg skal tilbake i sommer, og gleder meg. Lofoten lengter du tilbake til

Nå er sommeren snart her! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Katrine

Katrine

23, Oslo

Studere varehandelsledelse på BI, 2. året. 23 år, opprinnelig totenjente ;) men bor i oslo og trives veldig godt! Aller helst vil jeg bruke tiden min på kvalitetstid med mine nære, musikk, skrive, kjæresten min, mote, observere, hobbitisere, kreativisere og være en livsnyter ;)

Kategorier

Arkiv

hits